Blue Route Mall: Ulterior Range Extended to Suit Balcony Seating Requirements

Igneous Concrete’s growing reputation for client-driven design and ongoing innovations in concrete technologies leaves us as the inspired choice for sustainable, design-forward public space environments. The weather resistant, low-maintenance furniture with UV stable colouring is positioned across the balcony area in the Blue Route Mall.

To suit Louis Karol Architect’s envisioned space, a combination of standard items from the Ulterior Range, as well as customised variations, were manufactured, supplied and installed by the Igneous team.

With its modern sleek design and chosen colour shades that compliment the colour scheme carried throughout the outer and inner areas of the mall, the lightweight resin-based polyconcrete furniture compliments the outdoor balcony area and over all reinvention of the mall.

Our standard Ulterior Table, Ulterior Table Bench, and custom single-seater Ulterior Benches. These custom single-seaters were based on our standard 1.7m long Ulterior Benches also used at the Moses Mabhida Stadium in Durban. A variety, totalling in 57 units, of the shown items were installed.